Windows 7 Lisanslama İşlemleri

Eyl 06, 2013
Windows 7'nin lisanslı kullanılabilmesi için, yerleşke ağından üniversitenin toplu lisans aktifleştirme sunucusuna (KMS) bağlanılması gerekmektedir.
İstemciler için KMS sunucusunun elle bilgisayara tanımlanması:
  1. Yerel yönetici hesabıyla oturum açılır.
  2. Start (Başlat) tıklanır, All Programs (Tüm Programlar) -> Accesessories (Donatılar) -> Command Prompt (Komut Satırı) sağ tıklanarak Run as Administrator (Yönetici Olarak Çalıştır) tıklanır.



  3. Açılan komut penceresinde cd C:\Windows\system32 komutu çalıştırılarak Windows\System32 dizinine geçilir ve cscript slmgr.vbs /skms kms.cc.itu.edu.tr komutu işletilir.  Böylelikle Windows 7, lisanslama için kms.cc.itu.edu.tr adresine yönlenecektir.



  4. KMS sunucusu belirlendikten sonra Windows Seven otomatik olarak iki saatlik zaman dilimleri içerisinde sunucuya bağlanmayı deneyecektir ve kendini otomatik olarak aktive edecektir. Aktivasyon işleminin başarıyla gerçekleştiğini Start (Başlat) -> Control Panel (Denetim Masası) -> System and Maintenance (Sistem ve Bakım) -> System (Sistem) penceresinin Windows Activation (Windows Aktivasyon) kısmından görülebilir.



  5. Bu işlemi elle gerçekleştirmek için açılan komut penceresinde Windows\System32 dizini altındayken cscript slmgr.vbs /ato komutu çalıştırılır.