SQL Server 2008’e Yükseltme

Eyl 06, 2013
  1. SQL Server 2008 kurulum dosyası çalıştırılır ve ekrana SQL Server Installation Center (SQL Server Yükleme Merkezi) gelir. Bu ekran çeşitli ayarların yapılmasına imkan sağlayan gelişmiş bir yapıdır. Sol taraftaki bağlantılara tıklanarak kategorilere erişilebilir.



  2. Upgrade (Yükseltme) işlemine başlamak için Installation (Yükleme) seçeneğine tıklanarak Upgrade from SQL Server 2000 or SQL Server 2005 (SQL Server 2000 ya da 2005 den Yükselt) seçilir.



  3. Önyükleme işlemi bitince Show details (Ayrıntıları göster) seçeneği seçilerek önyükleme ayrıntılarına bakılabilir veya OK (Tamam) tıklanarak kuruluma devam edilir.





  4. Setup Support Rules (Kurulum Destek Kuralları) sekmesinde problem varsa gösterilir. Show details (Ayrıntıları göster ) seçeneğinden ayrıntılar da görülebilir. Next (İleri) seçeneği tıklanarak kuruluma devam edilir.





  5. Product Key (Ürün Anahtarı) adımına gelindiğinde Next (İleri) seçeneği tıklanarak kuruluma devam edilir.



  6. License Terms (Lisans Koşulları) ekranında I accept the license terms. (Lisans koşullarını kabul ediyorum.) kutucuğu işaretlenerek Next (İleri)’ye tıklanır.



  7. Select Features (Özellikleri Seç) adımına gelindiğinde Next (İleri) seçeneği tıklanarak kuruluma devam edilir.



  8. Disk Space Requirements (Hafıza Gereksinimleri ) kısmında SQL Server 2008 yüklenmek istenen bilgisayarda bu kurulum için yeterli hafıza olup olmadığının sorgusu yapılır. Eğer yeterli alan mevcutsa sol yukarıda yeşil bir onay işareti belirecektir. Daha sonra Next (İleri) tıklanarak bir sonraki adıma geçilebilir.



  9. Error and Usage Reporting (Hata ve Kullanım Raporlama) ekranındaki kutucuklar işaretlenirse SQL Server 2008 ile ilgili hatalar Microsoft'a raporlanacaktır. Bu kutucukları işaretleyip işaretlememek kişisel bir tercihtir. Karar verildikten sonra Next (İleri)’e tıklanarak devam edilir.



  10. Upgrade Rules (Yükseltme Kuralları ) kısmında SQL Server 2008 bazı testler yapar ve sonuçları ekranda görülür. Burada önemli olan zaten yüklü durumda olan Microsoft Visual Studio programının Servis Paketi 1 (Service Pack 1 veya SP1) ile yükseltilip yükseltilmediğidir. Eğer yükseltilmemişse test sonuçları bu durumla ilgili bir hata gösterecektir. Bu durumda Microsoft Visual Studio için Servis Paketi 1 indirilip yüklenmeli ve bu test tekrar yapılmalıdır. Böylece tüm sorunlar ortadan kalkacaktır. Bu işlem sorunsuz olduğunda kuruluma devam etmek için Next (İleri) tıklanır.



  11. Ready to Upgrade (Yükseltmeye Hazır) adımına gelindiğinde Upgrade (Yükselt) tıklanarak devam edilir.



  12. Upgrade Process (Yükseltme İşlemi) adımına gelindiğinde de yükseltme işlemi tamamlandığında Next (İleri)’e tıklanarak devam edilir.



  13. Complete (Bitir) adımına gelindiğinde SQL Server 2008 Upgrade (SQL Server 2008 Yükseltme) kurulumu başarıyla sonlandırılmış olur.