Microsoft Office 2010 Lisanslama İşlemleri

Eyl 06, 2013

Microsoft Office 2010 yazılımının lisanslanabilmesi için İTÜ ağına bağlandıktan sonra aşağıdaki adımların takip edilmesi gerekmektedir.

  1. Bilgisayara yönetici hesabıyla oturum açılır.
  2. Start (Başlat) tıklanır, All Programs (Tüm Programlar) -> Accesessories (Donatılar) -> Command Prompt (Komut Satırı) sağ tıklanarak Run as Administrator (Yönetici Olarak Çalıştır) tıklanır.



  3. Lisanslama işleminin yapılabilmesi için ospp.vbs betiğinin çalıştırılması gerekmektedir. Kullanılan işletim sistemi mimarisine (32-bit veya 64-bit) ve kurulan Microsoft Office 2010 yazılımının mimarisine göre betiğin bulunduğu yol değişmektedir. Bu sebeple betik Program Files\Microsoft Office\Office14 veya Program Files (x86)\Microsoft Office\Office14 dizinlerinden birinde bulunacaktır. Betiğin bulunduğu dizin belirlendikten sonra, komut satırında cd komutunun ardından ilgili dizin yazılarak betiğin bulunduğu dizine geçilmesi gerekmektedir. Örnek olarak, cd C:\Program Files\Microsoft Office\Office14 komutu çalıştırılır. Ardından komut satırında cscript ospp.vbs /sethst:kms.cc.itu.edu.tr komutu işletilir. Bu aşamadan sonra bilgisayar lisanslama için kms.cc.itu.edu.tr adresine yönlenecektir.



  4. "Successfully applied setting." ifadesi görüldükten sonra komut satırında cscript ospp.vbs /act komutu çalıştırılır, bu aşamadan sonra Microsoft Office 2010 yazılımının lisanslama işlemi tamamlanmış olur.